У селі Керниця Городоцького району із старого захоронення перенесли рештки двох вояків ГА до нової братської могили.

Про це кореспондентові «Вглосу» розповів Святослав Шеремета, секретар Державної міжвідомчої комісії з увіковічнення пам’яті та директор меморіально-пошукового підприємства «Доля».

«Під час роботи в архівах була віднайдена інформація щодо поховано воїнів ГА на території Львівщини, зокрема знайшли 17 невідомих героїв у селі Керниця. У серпні цього року ми провели пошукові роботи і виявили двох бійців, яких перенесли до решти 15-ти. Неподалік того місця був споруджений пам’ятний знак».

Богдан Галамай, місцевий гробокопач, розповів, коли почув про те, що шукають могили героїв ГА, одразу розповів про одну активістам, адже він доглядав за захороненням з часів незалежності.

«Мені розповів про поховання колишній церковний касир Степан Козак. Цей чоловік знав про могилу, і після 1991 року ми почали доглядати за нею разом. На жаль, залишилося дуже мало людей, які пам’ятають про бійців Галицької Армії, тому за такими захороненнями ніхто не доглядає», - каже Галамай.

На Львівщині вже встановили 130 меморіально-інформаційних таблиць, 20 пам’ятних хрестів та 28 меморіальних дощок, присвячених подіям ЗУНР.

ІА "Вголос": НОВИНИ