Про це інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як з’ясували правоохоронці, з бюджету було виділено кошти для проведення капітального ремонту двох районних відділів поштового зв’язку Львівщини. Договірна ціна виконання робіт становила 1,7 мільйона гривень. Цю суму замовник та підрядники освоїли, про що свідчать укладені договори про проведення капітального ремонту та акти приймання виконаних робіт.

Водночас встановлено, що службові особи місцевої дирекції підприємства поштового зв’язку разом із представниками підрядника та субпідрядника затвердили акти з неправдивими даними про фактичні обсяги виконаних робіт. Зокрема, це стосується влаштування покрівлі, встановлення вікон, влаштування гідроізоляції, електропроводки та здійснення різного роду внутрішньо-оздоблювальних робіт. Загальна сума невиконаних робіт становила більше ніж мільйон гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Проводять досудове розслідування, призначено низку експертиз.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ