Перевізники, які обслуговують приміські та міжміські автобусні маршрути у Львівській області підняли вартість проїзду у громадському транспорті. Так, тарифи на проїзд зросли на понад 30 відсотків.

Про це повідомив керівник концерну «Екопастранс», який об’єднує низку перевізників, Ігор Самардак.

За його словами, поступове зростання вартості проїзду почалося ще з минулого року через карантинні обмеження. Так, в грудні минулого року тарифи зросли на 20 відсотків.

Мінімальна вартість проїзду у міжміському транспорті становить 12 гривень

Тепер вартість на проїзд у громадському транспорті зросла через здорожчання тарифів у міському транспорті Львова.

Таким чином, мінімальний проїзд на приміському транспорті становить не 10 гривень, а 12, повідомляє ZAXID.NET.

«На кожному маршруті були певні свої нюанси, враховуючи домовленості з органами місцевого самоврядування, активістами. Намагалися максимально відтягнути, щоб це не було разове підняття, а поступове», – зазначив Ігор Самардак.
Варто зазначити, що рішення підвищити тарифи на проїзд міжміського транспорту ухвалила Асоціація перевізників Львівщини. Дане питання обговорювалось зі всіма перевізниками області.

За словами начальника управління транспорту Львівської ОДА Степана Рудницького, обласні державні адміністрації вже не мають впливу на тарифи, які встановлюють перевізники.

«Зросла частка скарг, пов’язаних з ціноутворенням. Єдине, що ми можемо просити перевізників – завчасно повідомляти громади, голів ОТГ, старост, розміщувати інформацію у транспортних засобах», – каже Степан Рудницький.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ