Висновки експертизи води з річки Верещиці, що в Городоцькому районі на Львівщині, свідчать, що водойму можуть забруднювати стічні води підприємства з переробки плодоовочевої продукції.

Про це стало відомо із відповіді Городоцької райдержадміністрації на звернення голови Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ірини Сех, передає прес-служба організації.

Як йдеться у листах із райдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, після скарг на забруднення річки Верещиці було створено комісію, яка обстежила русло та взяла проби води. За висновками Державної екологічної інспекції, виявлено перевищення допустимих норм деяких речовин.

«Державна екологічна інспекція проводила відбір проб поверхневих вод з річки Верещиці  в м. Городок, м. Комарно, с. Чуловичі, с. Поріччя, с. Катериничі. Згідно з лабораторними дослідженнями відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Львівській області, у відібраних пробах виявлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій по біохімічному, хімічному споживанню кисню, по залізу загальному, вмісту розчиненого кисню», - йдеться в листі.

За словами Ірини Сех, ймовірно, річку забруднюють стоки підприємств.

«Згідно з висновком Державної екологічної інспекції у Львівській області, ймовірною причиною забруднення є стічні води, які утворилися в результаті виробництва чи переробки плодоовочевої продукції. Далі Держекоінспекція має перевірити підприємства, які займаються виробництвом плодоовочевої продукції», - зазначає Ірина Сех.

Нагадаємо, Ірина Сех звернулася в органи державної влади та з контролю за дотриманням екологічної безпеки з приводу забруднення води та мору риби й раків на річці Верещиці в Городоцькому районі. Вона наголосила, що громадськість обурена інертністю посадовців, бо попри гучний розголос у ЗМІ, причина та винуватці екологічного лиха так і залишаються невідомими.

ІА "Вголос": НОВИНИ