Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Відповідну програму винесуть на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Нині у Львівській області діє цільова програма забезпечення дітей, хворих на муковісцидоз. У її межах 48 хворих отримують життєво необхідний препарат «Креон 25 000».

Наступним етапом удосконалення програми є забезпечення хворих саме «Пульмозимом».

На добу один хворий потребує 1 ампулу препарату, на рік – 365 ампул. Одна упаковка містить 6 ампул препарату, її вартість – 2200 грн. Вартість лікування одного хворого на рік становить 133 тис. 833 грн 33 коп.

«Застосування цього медпрепарату у хворих на муковісцидоз не тільки суттєво збільшить тривалість життя, а й поліпшить його якість. Водночас знизиться кількість госпіталізацій у зв’язку зі зменшенням частоти загострень бронхолегеневих проблем, пов’язаних із цим захворюванням», – ідеться в інформації.

Кістозний фіброз, муковісцидоз – це аутосомне, рецесивне, спадкове захворювання екзокринної залози. Воно вражає легені, потові залози та травну систему, викликаючи хронічні респіраторні та травні проблеми. Його викликає мутація в протеїні CFTR (англ. cystic fibrosis transmembrane conductance regulator). Це найчастіше фатальне аутозомне захворювання європеоїдної раси.

ІА "Вголос": НОВИНИ