[media=99981,99983,99986,99990,99992,99994,99996,99998,100001] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Відтепер пілотний проект з упровадження нових форм і методів у міліції пошириться одразу на чотири райони: Старосамбірський, Турківський, Жовківський і Мостиський на чолі з базовим органом у Самбірському міськвідділі міліції.

Як зазначив заступник начальника міліції Львівщини, полковник Руслан Домніцак, головна мета проекту полягає у створенні якісно нових сил охорони правопорядку, які зможуть забезпечити верховенство права для всіх громадян.

«Революція гідності і Ніч гніву показали, що чинна структура правоохоронної системи не має права на існування, адже вона не забезпечує головного – захисту прав і свобод наших громадян. Тож нині правоохоронці як ніхто мають усвідомлювати, що реформи потрібні», – наголосив полковник міліції.

Він також додав, що на основі напрацювань Львівщини створено низку чинних нормативних документів, серед яких – стратегія розвитку органів внутрішніх справ.

«Ініціативи з реформування органів внутрішніх справ підтримало міністерство, на їх основі видали наказ про подовження спільного проекту Консультативної місії ЄС (КМЄС) та ГУМВС України у Львівській області на території чотирьох районів», – підкреслив Руслан Домніцак.

Своєю чергою, голова відділу регіональних питань КМЄС Удо Моллер зазначив, що європейська спільнота всіляко підтримуватиме українців у цьому реформуванні.

«Радий, що мислення українців та європейців щодо реформування органів внутрішніх справ повністю збігається. І це фантастично, що мої колеги готові й бажають утілювати в життя реформи і порядок», – сказав Удо Моллер.

Окрім того, він зауважив, що під час реформування треба пам’ятати про взаємозв’язок між роботою міліції, громадянами і представниками громадськості.

«Львівська обласна міліція відтепер професійно реагуватиме на всі негаразди і забезпечуватиме та слугуватиме понад 200 тисячам громадянам», – підсумував голова відділу регіональних питань КМЄС.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка акцентував увагу на тому, що реформування системи МВС, що розпочалося з Львівщини, є відповіддю всім скептикам, які не вірили, що наша держава може і мусить змінюватися.

«Був час розкидати каміння і тепер настав час їх збирати. Тому я вірю, що органи правопорядку стануть на захист честі й гідності кожного громадянина регіону», – зазначив очільник облдержадміністрації.

Він також звернувся до офіцерів міліції з проханням працювати по-новому для того, щоби відновити довіру громадян до міліції.

«Ми можемо закупити нові машини, можемо пошити нову, більш елегантну та досконалу міліцейську форму, але без переосмислення нашого способу призначення та сутності на цій землі машини заржавіють, форма зітреться і ми повернемося назад», – підкреслив Олег Синютка.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій запевнив, що сьогодні жителі регіону нарешті побачили, що серед міліції є здорове ядро правоохоронців, які втілюватимуть реформи в життя.

«Ми побачили, що реформа органів внутрішніх справ прекрасно стартувала в Самбірському районі, і радий, що поширюємо їх далі. Однак разом з реформами повинна змінюватися і свідомість правоохоронців, які мусять завжди захищати наших громадян. Бо, певен, ніхто не хоче, щоб повторилася Ніч гніву», – сказав Петро Колодій.

Одразу після презентації для групи швидкого реагування провели інструктаж і перші міліціонери вирушили на патрулювання.

Нагадаємо, спільний проект Консультативної місії ЄС (КМЄС) та ГУМВС України у Львівській області стартував із Самбірського міськвідділу міліції 10 червня. Його головна мета полягає у створенні ефективної міліції реагування відповідно до нових форм і методів роботи.

ІА "Вголос": НОВИНИ