Про це повідомили у відділі комунікацій поліції Львівської області.

«У Бродівське відділення поліції 27 квітня надійшла заява від 75-річної місцевої мешканки. Жінка повідомила, що напередодні близько 23:00 на її мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником поліції та повідомив, що її син у ДТП збив чоловіка і зараз знаходиться у поліції. Щоб вирішити проблему, необхідно заплатити гроші. Через півгодини до її дому підійшов невідомий, якому пенсіонерка передала 17 тисяч гривень, 740 євро та золоті вироби загальною вагою 25 грамів», - йдеться у повідомленні.

Лише після цього жінка зателефонувала родичам і з'ясувала, що її ошукали. Правоохоронці встановлюють особу шахрая. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років обмеження волі.

Подібна інформація надійшла в Перемишлянське відділення поліції. 19-річний житель району повідомив, що на домашній телефон його бабці зателефонував невідомий та розповів, що її внук потрапив у аварію і терміново необхідні кошти. Проте жінка не розгубилась і відразу звернулась у поліцію.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ