Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Ярослав Жукровський розповів, що нещодавно було внесено зміни до законодавства і зменшено кількість юридичних осіб, які повинні надавати Державному реєстратору інформацію про кінцевих власників. Зокрема, не розкривають кінцевих бенефіціарів політичні партії, творчі спілки, адвокатські об’єднання, торгово-промислові палати, релігійні організації, державні та комунальні підприємства, а також юридичні особи, засновниками та кінцевими власниками яких є ті самі фізичні особи.

Якщо до 25 вересня відповідні дані не буде внесено в реєстри, юридичних осіб оштрафують на суму від 5 тис. 100 грн до 8 тис. 500 грн.

Цього року юридичні особи можуть вносити дані у відомості не лише безпосередньо у Державному реєстраторі, а й через Інтернет.

Начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об’єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Головного територіального управління юстиції у Львівській області Галина Власова пояснила, що громадянин, який хоче подати відомості через Інтернет, повинен зайти на офіційний портал Міністерства юстиції у розділ «Сервіси Мін'юсту онлайн». У цьому розділі можна прочитати інструкцію користувача і заповнити реєстраційну картку №4, роздрукувати її, підписати, відсканувати і відправити до Державного реєстратора.

«Державний реєстратор одразу після одержання інформації опрацьовує її, перевіряє дані та призначає прийом цій людині, надіславши відомості на електронну пошту запитувача. У повідомленні громадянин бачить, на котру годину його записано до Державного реєстратора, відтак має роздрукувати талончик і прийти на прийом без черги, подати остаточні відомості й завершити процес», – розповіла Галина Власова.

За словами Ярослава Жукровського, у Львівській області зареєстровано близько 30 тисяч юридичних осіб. Станом на кінець травня кінцевого власника оприлюднили 3-4 тисячі і ще така ж кількість юридичних осіб має до 25 вересня подати Держреєстратору відомості за Формою №4.

Начальник управління юстиції запевнив, що, попри велику кількість юридичних осіб, які ще не подали відомостей про кінцевого власника, громадяни протягом двох тижнів, які залишилися, не відчуватимуть дискомфорту під час відвідування реєстраторів у Львові та області.

ІА "Вголос": НОВИНИ