Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У серпні цього року правоохоронні органи Львівської області припинили спробу громадянина Німеччини незаконно перевезти через державний кордон України новонароджену дівчинку – громадянку України.

За цим фактом триває досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що незаконному вивезенню дитини за кордон сприяла її біологічна матір, яка через мережу Інтернет погодилася передати дитину за винагороду громадянину Німеччини. Мама повідомила органу державної реєстрації актів цивільного стану неправдиві відомості про себе, а іноземця вказала батьком дитини. При цьому, достовірно знаючи, що це не відповідає дійсності, останній визнав батьківство.

Дитина нині перебуває в одному з будинків дитини у Львові, їй надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Для відновлення порушеного права дитини на ім'я, а також права знати своїх батьків та реєстрації достовірних відомостей про народження, що визначено ст. 7 Конвенції ООН про права дитини, ст. 7 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 133 Сімейного кодексу ювенальний прокурор прокуратури Львівської області в інтересах малолітньої дівчинки подав до суду заяву про встановлення факту родинних стосунків. Суд уже призначив підготовче засідання у справі.

ІА "Вголос": НОВИНИ