Про це повідомила прес-служба ГО «Європейська галицька асамблея».

«Починаємо проект «День Галичини». Ми ініціюватимемо заснування Дня Галичини. Якщо в нас є День Незалежності України, День Львова, День Трускавця, то чому б нам не мати свята нашої малої батьківщини – День Галичини?» – заявив голова ГО «Європейська галицька асамблея» Володимир Павлів.

Символічним початком проекту стала акція на центральній площі Трускавця, в якій узяли участь понад п’ятсот мешканців та гостей міста. Також на захід прибули делегації від львівської, тернопільської та івано-франківської обласних організацій «Європейської галицької асамблеї».

Учасники акції пройшли пішою ходою від центральної площі до готелю «Карпати», де відбулася вікторина для молоді «Що я знаю про Галичину», участь у якій узяли юнаки та дівчата, які прибули на святкування 20-річчя з часу заснування трускавецького осередку організації «Українська молодь  – Христові» (загалом – близько тисячі осіб).

У запеклих інтелектуальних баталіях узяли участь десятки молодих людей, а переможницею стала Соломія Кічун, друге і третє місця посіли Іванна Скучеляк та Павло Ковальчук. Вони отримали призи – планшети, а всі учасники – книжки.

Цього тижня в Тернополі, Івано-Франківську та Львові відбудуться публічні дебати на тему «День Галичини» за участю експертів, політиків та громадських діячів.

ІА "Вголос": НОВИНИ