Про це сьогодні у Львові під час засідання колегії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА повідомила головний позаштатний онкогінеколог Світлана Струк, інформує кореспондент «Вголосу».

За її словами, торік на обліку в медичних закладах області з раком шийки матки перебувало близько 4-х тисяч пацієнток, тоді як у 2014 році з цією патологією було лише 3,5 тисячі жінок.

Минулого року вперше рак шийки матки лікарі виявили в майже 250 пацієнток, найбільша кількість яких з Дрогобича.

Щодо захворюваності на рак молочної залози, то, як запевнила лікар, у 2015 році в області на облік узяли 230 молодих жінок. Загалом у регіоні на кінець минулого року від раку молочної залози лікувалися 800 жінок, тоді як у 2014 їх було 700.

«Міжнародний банк реконструкції та розвитку провів дослідження щодо основних причин високої смертності в Україні. Результатом цього дослідження стало те, що найчастіше ми втрачаємо жінок не від інфекційних захворювань, а від онкології. Якщо подивитися на статистику, то кількість пацієнток із раком молочної залози та шийки матки щороку стрімко зростає. Найчастіше рак шийки матки виявляють у жінок віком від 40 до 43-х років,  молочної залози і тіла матки – від 60-ти до 66-ти років», – пояснила Світлана Струк.

Водночас гінеколог запевнила, що показники захворювання у Львівській області не перевищують загальноукраїнські та становлять 12,3%.

Як писав «Вголос», торік у Львові протягом 10-ти днів профілактики патології грудної залози лікарі-онкологи обстежили 750 жінок, у 14 з яких виявили підозру на рак.

ІА "Вголос": НОВИНИ