Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Львівської області 30.10.2015 скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання із застосуванням вибухового пристрою, вчиненого впродовж квітня-липня 2015 року, за попередньою змовою групою осіб, до складу якої входив працівник управління з боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 194 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник міліції організував вимагання грошей у сумі 15 000 дол. США в одного з підприємців м. Дрогобича, залучивши до виконання кримінального правопорушення двох раніше судимих осіб.

Злочинці, щоб потерпілий сприйняв погрози як реальні, застосувавши бойові гранати, пошкодили автомобіль та житловий будинок останнього.

Окрім того, під час обшуку в автомобілі одного з виконавців злочину вилучено вогнепальну зброю: пістолет, набої, а також бойову гранату.

Орган досудового розслідування зібрав достатньо доказів, на підставі яких працівнику міліції та іншим членам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 194 КК України, а окремим виконавцям – додатково ч. 1 ст. 263 КК України.

Під час досудового слідства трьом особам, у тому числі працівнику міліції, за клопотанням прокуратури суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а ще одному – у вигляді домашнього арешту.

Згідно з Кримінальним кодексом України, за скоєння цих злочинів передбачено кримінальну відповідальність у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ