Про це інформує кореспондент «Вголосу».

Зокрема відбулася зустріч львівського видавництва «Каменяр» та його авторів із учнями та вчителями школи села Розвадів.

Директор видавництва Дмитро Сапіга представив школярам та їхнім учителям авторів видавництва, трьох своїх авторок: письменницю зі Львова Тетяну Грунську, місцеву авторку Надію Одноріг та поетесу і письменницю з Луганщини Лідію Сороку.

Грунська, яка пише в жанрі прози короткої і більшої форми, авторка десятка книжок, постійна гостя Миколаївської толоки, прочитала школярам свою новелу «Картина». Поетеса Надія Одноріг, яка проживає у сусідньому селі Демня, прочитала свої вірші про Бога, Тараса Шевченка, про мову, зачитала гуморески. Авторка з Луганщини, яка живе у селі Мілово, зачитала уривки зі свого нового роману – про війну, яка нині точиться на сході України. Героями роману є українці, кримські татари та росіяни. Лідія Сорока безпосередньо спілкується з нашими бійцями, адже є волонтеркою.

Директор видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга, який не вперше бере участь у Миколаївській толоці, відзначив, що Миколаївський район ­– єдиний у Львівській області, який обрав такий спосіб знайомства, спілкування з книжкою. Для видавництва цей рік теж особливий, адже воно носить ім’я Каменяра, а  2016 рік проголошений Роком Івана Франка. Цьому великому генієві українського народу присвячена і Миколаївська толока.

Нагадаємо, що 10-а «Книжкова толока» у Миколаєві проходить 18-20 березня На літературний форум, який цього року присвячений Іванові Франку, до Миколаєва над Дністром приїдуть понад сто письменників та 20 видавництв із різних куточків України.

ІА "Вголос": НОВИНИ