Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Цього року ідеєю фестивалю є події XIII століття, мета яких була об'єднати Європу в бою проти монголів. Ці три дні працюватимуть три сцени, кожна з яких стане островом середньовічного життя.

Фестивальні майданчики розмістяться на території заповідника «Тустань» біля скель, де у ІX - XІІI століттях стояла дерев’яна фортеця – унікальна архітектурна споруда. Організатори  фестивалю мають на меті привернути увагу до цієї культурної спадщини, адже подібних аналогів поєднання скелі та фортеці не існує.

«Уявити велич Тустанської фортеці в цьому році допоможе водяна стіна, на яку проектуватимуть 3D зображення середньовічного укріплення. Гостям фестивалю "Ту Стань!" пропонують зануритися в середньовічний побут, взяти участь в різноманітних майстер-класах, навчитися середньовічним танцям, виліпити справжню чашку на гончарному крузі, постріляти з лука, подивитись на лицарські бої, змагання на конях та штурм фортеці. Також на літературній галявині проведуть поетичний турнір. Особливий гість літературної частини – Олександр Ірванець», – ідеться у повідомленні.

На завершення фестивалю гостей чекає лазерне шоу та вечірній концерт.

Окрім того, під час фестивалю відбудеться відкриття інтерактивної скульптурної групи «Щит Європи». Відвідувачі самостійно зможуть «оживляти» скульптуру, приводячи її в рух.

ІА "Вголос": НОВИНИ