На Львівщині Золочівська районна організація ВО «Свобода» заявляє про змову у місцевій районній раді з метою усунути від керівництва ради представника опозиційної фракції Андрія Леськіва та розцінює такі дії як спробу реваншу колишніх «регіоналів».

Про це йдеться в заяві свободівців, оприлюдненій 7 грудня 2018 року.

«7 грудня 2018 року на сесії Золочівської районної ради було проголосовано рішення про звільнення свободівця Андрія Леськіва з посади заступника голови райради. Голосування відбулося із порушенням законодавства та регламенту ради. Ми розцінюємо такі дії депутатів як змову з метою усунути від керівництва ради представника опозиційної фракції та як спробу реваншу колишніх »регіоналів".

Зазначене рішення ради було ініційоване депутатами від «Самопомочі», «Громадянської позиції», їх підтримали представники БПП, «Народного контролю», «Укропу» та «Батьківщини». Формальною підставою назвали те, що Андрій Леськів підписав рішення, від якого насправді залежить майбутнє функціонування галузі охорони здоров’я району. Зараз ці депутати своїми ігрищами поставили під загрозу роботу районної лікарні та інших медичних закладів Золочівщини.

Насправді закиди на адресу Андрія Леськіва є абсолютно безпідставними. Справжньою причиною змови різних політичних сил проти представника опозиційної сили - ВО «Свобода» є його принципова позиція у відстоюванні інтересів громади, контролі за використанням бюджетних коштів та ефективністю районних програм. Зокрема, Андрій Леськів виступив проти фінансування з районного бюджету премій для чиновників адміністрації, він активно виступає проти просування рішень в інтересах окремих депутатів чи політичних сил. Не подобаються також більшості Золочівської райради ініціативи свободівця про підтримку Антиолігархічного пакету законопроектів, звернень до центральних органів влади щодо подолання корупції, неприпустимості підвищення тарифів та інше.

Хочемо наголосити, що організаторами змови виступили «перефарбовані» депутати, які раніше належали до злочинної Партії регіонів. Їм вдалося залучити до незаконного голосування і депутатів тих політичних сил, які на центральному рівні декларують свою опозиційність до влади.

Ми заявляємо, що й надалі відстоюватимемо інтереси громади Золочівського району та не допустимо реваншу злочинного режиму»,- йдеться у заяві районної організації ВО «Свобода».

ІА "Вголос": НОВИНИ