Упродовж акції кожен мешканець Львівської області мав змогу визначити свій рівень глюкози в крові та отримати необхідну інформаційну підтримку, передає прес-служба Львівської ОДА.

Під час акції було обстежено 42 611 осіб, з них – 5 129 дітей і 304 – вагітні. На диспансерний облік з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету взято 575 осіб, з них – 2 дітей. У 2-х вагітних виявлена гіперглікемія, що мала тимчасовий характер.

24 дорослим та 2 дітям з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету призначено інсулінотерапію. Решті 551 дорослому призначено лікування цукрознижуючими препаратами із дотриманням спеціальної дієти. Особам, у яких виявлено епізодичну гіперглікемію, але цукровий діабет не підтверджено, лікарями-ендокринологами надано відповідні рекомендації щодо режиму харчування, способу життя та необхідності періодичного контролю за рівнем глюкози в крові.

Також в рамках акції лікарі-ендокринологи закладів охорони здоров’я області, спільно з науковцями кафедри ендокринології ЛНМУ імені Данила Галицького, провели тематичні заняття з проблеми цукрового діабету як для хворих, так і для фахівців.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ