Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Все це відбувається в межах реалізації спільного зі Світовим банком проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Доопрацювати субпроектні пропозиції учасникам семінару допомагали керівник проекту Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Паоло Беллі, експерт з реформування систем охорони здоров’я Антоніо Дюран та директор Департаменту медичної допомоги МОЗ України Світлана Хотіна.

Окрім Львівщини, у семінарі брали участь команди департаментів охорони здоров’я Волинської, Рівненської та Закарпатської областей.

Спеціалісти МОЗ України та експерти Світового Банку розглянули проекти кожної з областей, надали практичні рекомендації щодо процедур планування субпроекту, організації закупівель та фінансового управління, а також наголосили на важливості звітування за проведені витрати згідно кошторису проекту.

Команда фахівців Львівщини наголосила, що проекти кожної області запрограмовані на успіх, який допоможе врятувати сотні людей від важкої недуги.

Нагадаємо, що у січні 2015 року у Львівській області розпочне роботу проект «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я».

Проект отримав високу оцінку експертів Світового банку та розрахований на 2 роки із загальним фінансуванням 10 мільйонів доларів для профілактики, ранньої діагностики та підвищення ефективності лікування онкозахворювань у жінок.

ІА "Вголос": НОВИНИ