Про це під час брифінгу у середу, 21 лютого, розповів заступник начальника Управління патрульної поліції Львова Володимир Струк, передає  кореспондент «Вголосу».

За його словами, у 8% випадків суди закривають справи через малозначність вчиненого діяння або передають на розгляд трудового колективу чи громадської організації. У решті випадків – закривають провадження через відсутність складу правопорушення.

«Так трактують суди, маючи результати освідчення, маючи відео з боді-камер. Суди не вбачають складу адміністративного правопорушення», – наголосив Володимир Струк.

Також він додав, що патрульні зустрічаються із проблемою невчасної перевірки водіїв на стан сп'яніння. «Дуже велика проблема, що самі лікарні не забезпечені експрес-тестами. Ми можемо складати протокол після того, як отримали висновок про те, чи перебуває водій у стані сп'яніння», уточнив  Володимир Струк.

Як зазначили учасники прес-конференції, у Львові пройти огляд на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння можна у двох закладах: комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та 8-й комунальній міській клінічній лікарні. На Львівщині – в усіх центральних районних лікарнях Львівської області.  

Нагадаємо, торік на Львівщині патрульні зафіксували понад 1500 ДТП з потерпілими. У більшості цих ДТП винні водії, які перебували у стані алкогольного сп'яніння.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ