Про це під час прес-конференції на тему: «Ситуація із захворюваністю на грип та прогнози щодо епідемічного процесу» у середу, 8 листопада, розповіла лікар-епідеміолог обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, на Львівщині на відміну від інших частин України, де оголосили про спалах кору, зафіксували лише поодинокі випадки захворювання. Проте все ж варто вакцинуватися.

«Вакцина проти кору є у кожному закладі охорони здоров'я. Вакцинуються у плановому порядку діти віком 1 рік та 6 років, – зазначила Наталія Тімко.  Також усі особи віком до 30 років, якщо вони не були вакциновані, у будь-який час можуть це зробити. Процедура відбувається два рази з інтервалом в один місяць для осіб, старших 6 років. Ці дві дози на 95% захищають людину від кору».

Також вона додала, що кір небезпечний не самим перебігом, а своїми ускладненнями. Відтак, якщо вже хтось у сім'ї захворів, то невакцинованим особам варто вакцинуватися протягом 72 годин, аби не захворіти. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ