Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

«У Головному управлінні Національної поліції у Львівській області відбулась презентація спільної соціальної ініціативи Національної поліції України та мобільного оператора «Київстар» під назвою «Пошук дітей», - йдеться у повідомленні.

Проект презентували т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області Тарас Сабанюк, начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування поліції Львівщини Сергій Гривняк, начальник сектору ювенальної превенції поліції Львівщини Віктор Новачук та PR-менеджер компанії «Київстар» у Західному регіоні України Олександра Гнатик.

Сабанюк поінформував, що у випадку зникнення дитини до її розшуку залучається максимальна кількість поліцейських - групи реагування, оперативні працівники, дільничні офіцери поліції, працівники ювенальної превенції та інші. Також, у випадку необхідності, до розшуку залучаються бійці Нацгвардії, рятувальники та громадськість.

«Від початку цього року на Львівщині зареєстровано 254 заяви про зникнення дітей, з них 223 ми розшукали протягом доби. Станом на сьогодні усі ці діти розшукані, так само як і в минулому році, проте проблема є дуже гострою», - додав Сабанюк.

Зі свого боку Гривняк поінформував, що сервіс працюватиме на базі смс-повідомлень з використанням технічних можливостей мобільної мережі «Київстар» для оперативного сповіщення громадян про зниклих дітей.

«Повідомлення міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку поліції з детальнішою інформацією та фото. Повідомлення отримають абоненти, які знаходилися поруч із місцем зникнення в радіусі від одного до трьох кілометрів. У випадку, якщо вони бачили цю дитину, або володіють якоюсь інформацією про її місцеперебування, вони відразу можуть зателефонувати на оперативну лінію 102», - зазначив він.

Гнатик у свою чергу уточнила, що такий сервіс наразі вже працює в Києві, а також у Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях України, а від сьогодні стартує і на Львівщині, і до сервісу вже підключені більше восьми мільйонів абонентів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ