Правоохоронці встановили, що фігурант, являючись у минулому міським головою та на даний час перебуваючи на посаді заступника міського голови, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів.

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції.

Чиновник організував злочинну схему вимагання хабарів від суб'єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт і перерахування коштів за їхнє виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20 відсотків від суми договорів.

Сьогодні, 28 вересня, оперативники затримали чиновника під час одержання чергового «відкату» - 20 тис. гривень. Гроші заступник мера вимагав від підприємця за виділення бюджетних коштів, призначених для прокладання бруківки.

В рамках кримінального провадження працівники поліції задокументували кілька фактів отримання неправомірної вигоди в розмірі 110 тис. гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Чиновника затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ