За останній тиждень у Львівській області у лікарню зі симптомами ботулізму потрапили 4 людей.

Як пише ZAXID.NET, в неділю ввечері, 23 травня, в інфекційне відділення Мостиської центральної районної лікарні потрапила 57-річна мешканка Перемишлянського району зі симптомами ботулізму. Її чоловіка до цієї ж лікарні госпіталізували на кілька днів раніше.

Таким чином, з 17 до 23 травня у лікарні Львівщини зі симптомами ботулізму потрапили вже 4 людини. А від початку цього року у Львівській області медики зафіксували п'ять випадків цього захворювання, а ще два випадки чекають результатів з лабораторії.

За словами лікарки відділення моніторингу неінфекційних захворювань Львівського обласного лабораторного центру Наталії Попаденко, 17 травня у лікарню з симптомами ботулізму потрапив 43-річний чоловік. Він їв консервовані гриби домашнього приготування. Разом з ним їх споживали ще двоє чоловіків, проте лише йому дісталися токсини.

Також у лікарню з ботулізмом потрапила 36-річна мешканка Львова. Жінка вживала консерву промислового виробництва (тунець), яку купила у невеликому магазині біля дому.

Чоловік і жінка з Перемишлянщини споживали м’ясну консерву домашнього приготування, проте у різні дні. Саме тому, чоловік швидше потрапив у лікарню, а жінка пізніше.

Варто зазначити, що пацієнтів зі симптомами ботулізму госпіталізують у Мостиську центральну районну лікарню, оскільки Львівська обласна інфекційна лікарня зараз приймає «ковідних» пацієнтів.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ