У четвер, 8 липня, рятувальники повідомили про новий напад змії на Львівщині. Інцидент стався напередодні ввечері в місті Бібрка. Про це заявили у пресслужбі ДСНС.

Представники Державної служби з надзвичайних ситуацій розповіли, що змія вкусила 9-річного хлопчика в руку 7 липня. Виклик до Служби порятунку надійшов о 21 годині 40 хвилин.

Як з’ясувалось, плазун вкусив дитину в третій палець на правій руці. Хлопчик перебуває в реанімаційному відділенні Дрогобицької дитячої лікарні. Лікарі розповідають, що його стан – важкий.

Рятувальники рекомендують ходити на природу чи до лісу у високому та щільному взутті, яке змія не зможе прокусити. Потрібно бути обережними в лісі, високій траві та кущах. Якщо ж ви зустрінете змію, то не варто робити різких рухів та панікувати. Фахівці радять спокійно відійти, наближатися до плазунів не варто!

Змії погано бачать та чують, однак на відстані 10-15 метрів чудово вловлюють коливання землі.

Як писав "Вголос", 3 липня на Львівщині гадюки вкусили двох жінок, які перебували на подвір’ї. Обидва напади сталися в селищі міського типу Славське. Одну жінку змія вкусила в руку, а іншу – в ногу. Потерпілих забрали в реанімацію, їх життю нічого не загрожує.

ІА "Вголос": НОВИНИ