Про це повідомив керівник департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Олег Демків під час сесії Львівської обласної ради сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Олег Демків нагадав, що в бюджетах Львівщини цього року потрібно знайти понад півмільярда гривень на професійно-технічну освіту, фінансування якої віддали на місцевий рівень.

За словами керівника департаменту, 300 млн грн вистачить на якийсь час, однак питання до фінансування галузі залишається відкритим й особливо актуальним стане на початку осені.

Олег Демків розповів, що Кабмін виділив 43 млн грн для фінансування професійно-технічної освіти у Львівській області, вже незабаром ці кошти буде розподілено між закладами. Водночас решту суми шукатимуть під час перегляду державного та місцевих бюджетів.

Як писав «Вголос», нещодавно Президент України Петро Порошенко наклав вето на Закон №3830-3 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти», який ухвалила Верховна Рада.

ІА "Вголос": НОВИНИ