Копію наказу, датовану 9 червня 2016 року №08-01/335, виклала на своїй сторінці у «Facebook» журналіст Анастасія Іванова.

У зв’язку із цим наказом учні 1-11 класів вивчатимуть предмет «Основи християнської етики». Для цього керівників загальноосвітніх навчальних закладів зобов’язали передбачити у навчальних планах усіх класів 0,5-1 годину на вивчення предмета за рахунок варіативної частини навчальних планів.

На думку журналіста, цим наказом порушено статтю 35 Конституції України, згідно з якою кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і риту альні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

ІА "Вголос": НОВИНИ