Про це повідомляє «ТАСС».

За даними ВООЗ, з кінця серпня 2014 на Мадагаскарі 119 осіб заразилися чумою. Сорок з них загинули.

«Існує ризик швидкого розповсюдження «чорної смерті»«у столиці Антананаріву, де зареєстровано два випадки зараження, один з яких закінчився летальним результатом. Загроза пов’язана з високою щільністю населення і слабкою системою охорони здоров’я», – заявили в ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я порекомендувала громадянам інших держав найближчим часом утриматися від поїздок на Мадагаскар.

Чума – це інфекційне захворювання, яке гризуни поширюють через бліх. Воно відрізняється високим ступенем заразність і великою ймовірністю летального результату.

Епідемія чуми почалася на Мадагаскарі в грудні 2013 року. Вона поширилася на п’ять районів острова з 112. До 13 грудня чумою заразилися вже 89 людей, 39 з них померли.

Щорічно чумою заражаються близько двох з половиною тисяч осіб. Тенденцій до зниження не спостерігається. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, з 1989 року по 2004 рік було зафіксовано близько 40 тисяч випадків зараження чумою в 24 країнах. Загинули близько семи відсотків усіх захворілих.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ