Відомий український футболіст Роман Зозуля, який зараз виступає за іспанський клуб «Альбасете», розповів про своє життя в Іспанії та що йому заважає перейти у вищий дивізіон країни.

Зозуля розповів, що якщо його клуб «Альбасете» виходить до вищого дивізіону – Ла Лігу – його контракт продовжується. Якщо ні, то контракт закінчується, розповів Зозуля в ефірі Youtube-каналу Циганик LIVE, пише «Сегодня».

Він зазначив, що футбольні фанати відіграють велику роль в житті клубу.

"У минулому році до мого агента телефонували і запитували: "Чи можеш нам привезти такого українця-форварда, як Рому? Точно такого ж, але не Зозулю". Дуже багато команд розмовляють з агентом, дуже хочуть мене, але в той же момент дуже сильно бояться, як сприймуть це фанати. Навіть в Сегунді граємо, то фанати однієї команди нормально реагують, а іншої – кричать "фашист" і так далі. Я не звертаю увагу. Я так розумію, у мене є шанс зіграти в Ла Лізі, тільки якщо "Альбасете" вийде. Інший шанс навряд чи буде, тому що багато хто хоче, але бояться реакції фанів. Що стосується фанатів "Альбасете", то вони повністю за мене", - розповів футболіст.

Зозуля зазначив, що він не звертає уваги на те, що кричать фанати і як його сприймають. Йому головне, щоб комфортно було його сім’ї.

"Я людина уперта. Запитав у дружини з дочкою, чи подобається їм жити в Іспанії, сказали, що подобається. Значить, ми знову їдемо в Іспанію. Мені було все одно, якщо скажуть на вулиці, що я "фашист" або ще хтось", – зазначив Зозуля.

Він також додав, що тут, в Альбасете, його люблять. Водночас, футболіст відзначив, що часто доводиться відповідати на незручні питання, пов’язані з агресією Росії в Україні та поведінкою співвітчизників.

"Всі футболісти в Іспанії за мене. Кажуть, що жесть, що сталося. Буває, ставлять незручні питання, навіть не знаю, що відповідати. Наприклад, запитують : "У вас же війна, на вас напали російські, це ми всі знаємо. А як може ваш футболіст переходити в Росію? Як футболіст може поїхати на риболовлю і виставити фотографію з Ростова?" Вони кажуть, що це публічні особи, на них багато підписані. Інші люди починають думати: "Та яка війна, якщо людина їде на риболовлю в Росію?" Чесно, не знаю, як на ці питання відповідати. Буває, прокручую ці питання в голові, все одно не знаю, як відповісти", – розповів Зозуля.

ІА "Вголос": НОВИНИ