Це перша біогазова установка на західній Україні, яка дозволить переробляти та утилізувати небезпечний для навколишнього середовища біогаз, що виділяється при розпаді органічних відходів. Біогазова установка стане важливим елементом програми поводження з твердими побутовими відходами, створення якої ініціював міський голова Руслан Марцінків.

«Важливо навчати мешканців нашого міста правильно поводитись зі сміттям. Біогазова установка – один з важливих кроків. Але успіху не буде, доки люди самі не усвідомлять важливість сортування відходів. Щоб наші діти вже зі школи знали, що папірець треба донести не просто до урни, а до правильної урни. Саме тому запропонував розробити програму поводження зі сміттям в Івано-Франківську на 5 років. Паралельно будемо удосконалювати наш «Полігон», аби не нагромаджувати сміття, а раціонально його використовувати», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Важливість біогазової установки підкреслила перша заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка. На відкритті заводу вона наголосила, що проблеми правильного поводження зі сміттям це виклик і для країни загалом.

Наступний крок – будівництво сміттєпереробної лінії, яке місто запланувало вже на кінець літа. Цей амбітний проект міська влада реалізує спільно з обласною, адже відходи до Рибного звозять не лише з Івано-Франківська, але й інших міст Прикарпаття. Зараз саме шукають фірму, яка б могла звести якісну та сучасну лінію. Розглядають пропозиції не тільки українських підприємців, а й іноземних.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ