Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Панахиду біля могили, яка унікальна тим, що тут захоронено і дивізійників, і бійців УПА, відправили священики Тарас Дзьоба, Віктор Батіг та Богдан Кравець. Участь у заході взяли заступник Голови ВО «Свобода» Олег Панькевич, член Політради ВО «Свобода» Ірина Сех, депутати Львівської обласної ради, «свободівці» Ярослав Кравченко, Володимир Чехут та Теодор Кукуруза, голова Бродівської районної ради, «свободівка» Ольга Шайдулліна.

Одночасно зі вшануванням бійців минулого згадали і сучасних – тих, хто загинув на Майдані, та тих, хто протягом останнього року поліг у боях з московським окупантом. Мешканці Підгірців, Золочева, Бродів, Буська, Львова також зустріли та провели на фронт комбата «Легіону Свободи»  Олега Куцина разом з побратимами. Отці освятили бійцям  державний прапор, з яким ті боронитимуть Україну від окупанта. До речі, стяг комбатові подарувала одна з найстарших мешканок села Підгірці Марія Пуцило.

Учні Підгорецької школи підготували для українських воїнів патріотичне привітання та обереги, які передали комбату. Разом з Олегом Куцином вони поклали квіти до могили українських бійців.

Олег Панькевич подякував воїнам, які захищають українців від московського окупанта, побажав їм повернутися з перемогою та подарував для бібліотеки «Легіону Свободи» збірник історичних фотографій «Українські січові стрільці», у якому він є співавтором, та свою книжку про генерала УГА Мирона Тарнавського. «Думаю, що ці випробування, які переживає нині Україна, зроблять нас міцнішими. Хай боротьба наших попередників не буде марною. Ми всі маємо долучатися до нашої перемоги», – сказав він.

Олег Куцин у своєму виступі наголосив: «Ми маємо нині унікальний історичний шанс, коли всі українці воюють в одній армії, маємо шанс усі разом не тільки відстояти нашу державу, а й розвалити страшну Московську імперію. Нам уже тепер мало просто повернути нашу землю, ми маємо зробити все для того, щоб цей ворог уже більше ніколи не нависав над нашою державою. Ми просто приречені перемогти в цій війні».

«Сьогодні ми зібралися в місці, де багато років тому пролилася кров наших дідів, щоб провести на фронт їхніх онуків. А тому всі наші найщиріші молитви за вас, дорогі наші воїни, і ми чекаємо вас із перемогою», – зазначила Ірина Сех, подарувавши Олегові Куцину червоно-чорну вишиванку як оберіг від кулі та всього злого.

Долучилася до привітань воїнам і голова правління Благодійного фонду «Чарівна торбинка Святого Миколая» Ганна Матлай. Вона вручила бійцям, які вирушають на фронт, пакунки з необхідними речами і попросила хлопців повертатися живими, здоровими і з перемогою. 

Нагадаємо, що пам’ятний знак на могилі воїнів дивізії «Галичина» та УПА було відновлено з ініціативи та за підтримки Олега Панькевича та Ірини Сех 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ