Наприкінці серпня на Одещині яхта на повній швидкості переїхала човен з двома людьми та зникла з місця події.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Начальник Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України Сергій Науменко розповів, що 24 серпня невстановлена яхта скоїла наїзд на риболовецький човен.

«У подальшому, виключивши ходові вогні, яхта з місця події зникла, залишивши в небезпеці двох громадян. Потерпілі отримали тілесні ушкодження та могли загинути», – заявив керівник водної поліції України.

Поліцейські, розшукуючи яхту за зовнішніми ознаками, з використанням безпілотників відпрацювали близько 50 км берегової лінії. Поверхневий огляд майже 10 яхт, які підходили за описом, було проведено за допомогою підводних дронів.

«Як результат, ми встановили яхту, яка за інформацією та видимими зовнішніми пошкодженнями має відношення до вказаної події. Слідчо-оперативна група одеської поліції зібрала відповідні матеріали для відкриття кримінального провадження», – повідомив Сергій Науменко.

На даний момент поліція готує матеріали для відкриття кримінального провадження.

Як писав «Вголос», на Херсонщині у Голопристанському районі на річці Конка (притока Дніпра) у четвер увечері отримала пошкодження кіля та днища яхта «Катерина», на якій перебували семеро членів екіпажу та пасажири.

ІА "Вголос": НОВИНИ