На Одещині центральна виборча комісія зафіксувала спроби фальсифікації місцевих виборів.

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

У комісії зауважили, що багато звернень щодо зміни виборчих адрес виборців на адресу одного і того самого житлового будинку або навіть квартири в ньому.

Зазначається, що сумарна кількість цих звернень становить понад 86% від загальної кількості всіх задоволених звернень органами ведення Реєстру на території Одеської області.

У комісії наголосили, якщо особа вказує у зверненні до органу ведення Реєстру щодо зміни виборчої адреси, адресу, за якою фактично не проживає, то це є порушенням українського законодавства.

«А вчинення такої дії з метою голосування на відповідних місцевих виборах за певних кандидатів може призвести до спотворення результатів таких виборів», - підсумували у Центрвиборчкомі.

Поліцію закликають перевірити дотримання вимог законодавства щодо подання звернень щодо зміни виборчих адрес громадян на адреси фактичного проживання, що належать до територій Кароліно-Бугазької сільської (Білгород-Дністровський район), Таїровської селищної та Фонтанської сільської (Одеський район) територіальних громад області.

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ