Учора, 3 листопада, близько 18:00 год у Львові, на вул. Стрийській, рух автомобіля швидкої медичної допомоги, що поспішав на виклик, «заблокував» натовп пішоходів.

Про це у соцмережі повідомив Юрій Кучерепа.

«Не можу на написати про кричущий факт, який стався на світлофорі напроти автовокзалу на вул. Стрийській близько 18.00 год. Червоне світло світлофора для а/м, всі стоять. У напрямку міста з проблисковими маячками і сиреною наближається «швидка» («реанімація новонароджених»). Всі водії створюють «зелений» коридор для «швидкої», яка доїжджає до переходу і... зупиняється, пропускаючи стадо пішоходів, яке, незважаючи ні на що, продовжує свою переможну ходу», - написав він.

Та додав: «А тепер запитання: «Правила дорожнього руху існують лише для водіїв, чи і для пішоходів? Що б сталося, якби те стадо зупинилося і пропустило «швидку»?». Я думаю, що час поліції не тільки дисципліновувати водіїв, а також і пішоходів, з вини яких дуже часто трапляються ДТП. Як учасники руху,  пішоходи мають не тільки права, а й обов'язки. Пора їх також змусити виконувати обов'язки».

ІА "Вголос": НОВИНИ