[media=150865,150866] 

Про це повідомив редактор проекту Данило Мокрик на своїй сторінці у ФБ.

На думку Мокрика, однією з причин прийняття рішення керівництвом каналу про закриття проекту стала відмова творчого колективу готувати сюжети на замовлення власника каналу:

«Ми здогадувались, куди вітер дує. За весь час свого існування «Остання Інстанція» була абсолютно незалежним проектом без будь-якого зовнішнього впливу. Очевидно, прийшов час перетворити його на проект «побажань» інвестора і керівництва, – пише Мокрик у ФБ. – Однак вже наступного дня (другий день під фактичним керівництвом Олі) через неї прийшло побажання – зробити матеріал про братів Дубневичів і корпорацію «КРТ». На що я відповів, що ми не можемо взяти в «Останню Інстанцію» цю тему».

Зі слів журналіста відомо, що невдовзі керівництво каналу вирішило закрити проект.

Також Мокрик пише про те, що неодноразово до нього зверталися з проханням розмістити в проекті замовні сюжети («джинсу») про братів Дубневичів, Садового, Матіоса. За його словами, Ольга Мовчан прокоментувала це так: «Ти ж знаєш, що побажання від керівництва будуть, бо так є на всіх каналах, і так буде і в нас…».

Проект соціальних розслідувань «Остання інстанція» виходить на телеканалі ZIK з березня 2017 року.

Власником телеканалу ZIK є Петро Димінський, підприємець, почесний президент ФК «Карпати», котрому, як відомо з Вікіпедії, присвоюють репутацію львівського «сірого кардинала» і «галицького олігарха». Вважається найбагатшою людиною Західної України, однак публічна інформація про його бізнес та статки відсутня.

Нагадаємо також, нещодавно нардеп, голова Транспортного комітету Ярослав Дубневич звинуватив сайт «Наші гроші» у розповсюдженні недостовірної інформації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ