Як пише інформагентство «Крим медіа», про це стверджує директор державного унітарного підприємства «Сонячна Таврика» Людмила Єрмакова, яке створили із «націоналізованих» українських санаторіїв.

На засіданні «комітету Держради РК» із санаторно-курортного комплексу і туризму вона повідомила, що це стало «великим сюрпризом» для керівників дитячих санаторіїв, оскільки вони не були обізнані про контингент дітей, які прибудуть на оздоровлення.

«На жаль, дуже важкий контингент – нас ніхто не попередив. Нам із федеральних округів прислали здебільшого малолітніх злочинців із серйозними захворюваннями. Для нас це було великим сюрпризом. Потрібно віддати належне керівникам цих дитячих оздоровниць, які швидко зорієнтувалися, підключили наші служби ФСКН, МВС з роботи з неповнолітніми», – зазначила Єрмакова.

Вона додала, що в кримських санаторіях діти «поводяться пристойно», оскільки постійно зайняті, а директори дитячих закладів самі беруть участь разом з ними у всіх заходах.

На цей момент шість дитячих оздоровниць, які належать до державного унітарного підприємства, завантажено в першу зміну заїзду на 50%, підсумувала Єрмакова.

Своєю чергою, «міністр освіти, науки та молоді Республіки Крим» Наталія Гончарова заявила, що не знає про контингент дітей, які прибули на оздоровлення в установи півострова з регіонів Росії.

«Ми не брали участі в укладенні договорів, тому не знаємо про цю ситуацію. Міністерство освіти Криму займається тільки оздоровленням кримських дітей», – прокоментувала Гончарова.

Нагадаємо, 18 червня 2014 року так звана Рада міністрів окупованого Криму створила підприємство «Сонячна Таврика», до нього увійшли 109 «націоналізованих» санаторіїв півострова.

ІА "Вголос": НОВИНИ