Кампанія з переобрання Дональда Трампа на пост президента в 2020 році зібрала понад $30 млн за перші три місяці 2019 року.

Про це повідомляють американські ЗМІ.

Зазначається, що загальна сума коштів на нову кампанію, включаючи пожертви минулого року, склала більше 40 мільйонів доларів.

Зазначається, що Трамп офіційно почав свою передвиборчу кампанію майже одразу після вступу на посаду в 2017 році. Він поставив собі за мету збір коштів для переобрання в розмірі $1 млрд.

Як свідчать дані кампанії, які вона повідомила Associated Press, майже 99%отриманих пожертв становили 200 доларів або менше. Середній розмір пожертв становив близько 34 долари.

Менеджер кампанії Трампа 2020 року Бред Парскейл зазначив, що збір коштів у першому кварталі показує, що Трамп «знаходиться в значно більш сильній позиції на даний момент, ніж будь-який попередній діючий президент, який балотується на переобрання, і тільки продовжує нарощувати імпульс».

ЗМІ зазначають, що кампанія Трампа отримує фінансову допомогу від Республіканського національного комітету, який зібрав понад 45 мільйонів доларів у першому кварталі 2019 року. Водночас, як зазначають ЗМІ, двома кращими кандидатами від демократів у зборі коштів стали сенатор Берні Сандерс з більш ніж $18 млн і сенатор Камала Харріс із приблизно $12 млн.

Додамо, що Кім Чен Ин готовий провести ще й третій саміт із Трампом.

ІА "Вголос": НОВИНИ