Про це інформує прес-служба Українського католицького університету.

Участь у святкуваннях візьмуть представники української діаспори та влади міста Санліс, дипломатичні представники, гості з України та Північної Америки.

Урочистості розпочнуться 7 травня з вручення ордена кавалера Почесного легіону владиці Борису (Ґудзяку) в Люксембурзькому палаці. Орден вручатиме Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі у присутності Блаженнішого Святослава (Шевчука), представників української спільноти та дипломатичних представництв.

8 травня українці Франції долучаться до днів пам’яті жертв Другої світової війні, а 9 травня відбудеться зустріч громади Паризької єпархії з Блаженнішим Святославом у кафедральному соборі Святого Володимира Великого.

10 травня відбудеться святкування в колишній резиденції французьких королів – містечку Санліс. У їх межах покладуть квіти до пам’ятника Анни Київської і пам’ятної дошки жертвам Голодомору.

Потім відбудеться Богослужіння в церкві Бориса і Гліба в Санлісі, яке очолить Блаженніший Святослав (Шевчук).

Також у Санлісі буде представлено архітектурні проекти відновлення храму святих Бориса і Гліба та культурного центру Анни Ярославни.

ІА "Вголос": НОВИНИ