Прокуратура Полтавської області направила до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості, укладеною з особою, яка вчинила закінчений замах на контрабанду культурних цінностей (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України).

Про це йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

«За даними слідства, місцевий мешканець викладав в Інтернеті фото предметів старовини з метою збуту культурних цінностей. У такий спосіб він продав особі, яка проживає на території Литовської Республіки, 29 предметів – наконечники стріл, шпильку, монету денарій, брошку, солярний амулет, бубонець та трапецієподібну підвіску. Усе це він намагався відправити за кордон від імені вигаданої особи поштою, зазначивши, що у коробці знаходиться одяг», – зазначають правоохоронці.

Посилку виявили співробітниками УСБУ в Полтавській області. За висновком судової мистецтвознавчої експертизи, вилучені предмети старовини належать до культурних цінностей, що мають історичне значення.

Як повідомлялося, Апеляційна плата Вищого антикорупційного суду стягнула понад 35 млн грн з одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого вважають “хрещеним батьком контрабанди” у нашій державі.

ІА "Вголос": НОВИНИ