[media=100263,100264,100265,100266] 

Як інформує Головне управління ДСНС України в Полтавській області, ухвалено рішення про перенесення місця спалювання туш та субпродуктів, інфікованих африканською чумою свиней (далі АЧС), на відстань 2 км від с. Харківці Пирятинського району.

«Залучено екскаватор для проведення земельних робіт, де проводять спалення туш та субпродуктів, інфікованих АЧС. До місця спалювання туш та субпродуктів, інфікованих АЧС, працівники ДП «Пирятинський лісгосп» завезли дрова та 2 вантажні автомобілі автошин. Працівники ДСНС закладають дрова, автошини, паливно-мастильні матеріали в яму для спалювання свинячих туш та субпродуктів. Завантажено туші та субпродукти, інфіковані АЧС, із морозильної камери на автомобілі перевезено та вивантажено», – йдеться у повідомленні.

Продовжують роботу чотири дизбар’єри: три на в`їзді (виїзді) з с. Харківці та один на виїзді з території підприємства, де зберігають інфіковані туші свиней. На кожному дизбар’єрі цілодобово чергують представники ветмедицини та міліції. Пости проводять дезінфекцію техніки, що виїздить із території 3-кілометрової карантинної зони, та контроль за недопущенням вивезення живої худоби та м’яса.

Працівники ветмедицини, Пирятинського РВ УМВС та сільської ради провели попереднє опитування громадян с. Харківці щодо наявності в приватних володіннях свинопоголів’я, яке підлягає знищенню.

Станом на 06:00 10.08.2015 року шляхом спалювання, знищено 195 туш, інфікованих АЧС, залишилося ліквідувати 84 туші свиней та 10 тонн субпродуктів.

ІА "Вголос": НОВИНИ