Чоловік має сплатити 510 тис. грн штрафу. Крім цього, у нього конфіскували все майно та на два роки заборонили обіймати посади в правоохоронних органах.

Про це відомо з рішення суду, яке опубліковане в Єдиному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, експравоохоронця 4 квітня 2022 року призначили на посаду помічника чергового чергової частини у селищі Богородчани.

Раніше йому надали звання сержанта поліції.

У вересні 2022 року чоловік вирішив заробити, переправивши за кордон військовозобов'язаного. Для цього він домовився зі своєю мамою, яка працювала в управлінні соціального захисту населення Івано-Франківської РДА, про виготовлення фіктивного медичного висновку про захворювання неповнолітньої доньки військовозобов'язаного.

Відтак дитині виготовили фіктивні документи про інвалідність, які стали підставою для виїзду чоловіка за кордон.

За послуги він заплатив 6 тис. доларів.

У суді обвинувачений зазначив, що на кордоні його клієнт розхвилювався, викликав підозри у прикордонників й ті відмовили у виїзді. Через це поліцейський нібито повернув гроші.

Проте, згодом військовозобов'язаному таки вдалося незаконно перетнути кордон.

Обвинувачений вирішив й надалі заробляти переправленням ухилянтів.

У суді чоловік повністю визнав свою провину.

Суддя визнав поліцейського винним у незаконному переправленні людей через кордон та призначив йому 510 тис. грн штрафу, конфіскував усе майно й заборонив на два роки обіймати посади в правоохоронних органах.

Крім цього, екс-поліцейський має сплатити майже 4 тис. грн за судові експертизи.

ІА "Вголос": НОВИНИ