За відповідне рішення проголосували 69 депутатів Львівської облради, передає кореспондент «Вголосу».

На програму освіти депутати Львівської облради виділили 77, 9 млн грн. Ця програма передбачає покращення фінансування матеріальної освітньої бази, покращення навчально-технічної бази навчальних закладів з поглибленим вивченням математичних наук, придбання шкільних автобусів, покращення спортивних залів.

Також програмою передбачено забезпечення належних санітарних умов у навчальних закладах, облаштування пандусів та придбання комп'ютерів для навчальних закладів.

Програмою розвитку освіти Львівщини також передбачено низку заходів, як-от: навчання вчителів та нагородження преміями найкращих студентів ВНЗ, молодих науковців та відомих фахівців.

Разом з тим, як зазначають депутати Львівської обласної ради від ВО «Свобода», у цій програмі немає плану розвитку патріотичного виховання молоді.

«Ми повинні доопрацювати розвиток виховної роботи. Я не бачу, кого ми плануємо виховувати: космополітів чи манкуртів», - зазначила депутат від ВО «Свобода» Ольга Шайдуліна, якій через критику голова обласної ради Олександр Ганущин не дозволив висловити свою думку до кінця.

ІА "Вголос": НОВИНИ