За відповідне рішення проголосувало 38 депутатів Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, з метою реалізації проекту «Комплексне вирішення проблем поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові», інвестиційних проектів у м. Львові, отримання кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку на заходи з рекультивації сміттєзвалища в с. В.Грибовичі Жовківського району Львівської області, будівництво сміттєпереробного комплексу та будівництво регіонального санітарного полігону для твердих побутових відходів у Львівській області пропонується визначити Львівську міську раду позичальником субкредиту Європейського інвестиційного банку, департамент фінансової політики – стороною субкредитного договору, а департамент твердих побутових відходів – головним розпорядником коштів.

Розмір кредиту – сімдесят п'ять мільйонів євро. Термін  субкредиту – 15 років, впродовж яких субкредит має бути повністю погашений з урахуванням пільгового періоду, що становить 3 роки.

«Відсоткова ставка за користування субкредитними коштами складається з двох частин: базис відсоткової ставки, що розраховується на основі шестимісячної міжбанківської ставки Єврозони (EURIBOR) та маржа – 1,5% річних. Погашення основної суми субкредиту, сплата відсотків, комісій та інших платежів за субкредитним договором здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Сплата основної суми боргу та відсотків проводиться рівними піврічними платежами», – йдеться у пояснювальній записці.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ