Як повідомляє УНІАН із посиланням на інформацію заступника начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції Віктор Вдовін, о 7:55 невідомий заявив про те, що Куликове поле заміновано.

За інформацією відділу комунікації ГУ НП Одеси, мова йде про будівлю Будинку профспілок.

Наразі сапери обстежують територію. За словами Вдовіна, Куликове поле, як і планувалося, оточене правоохоронцями. Для того, щоб потрапити на територію, необхідно пройти через спецрамки (металошукачі).

По периметру площі – огороджувальна стрічка, рух транспорту в даних околицях суворо обмежена.

«Станом на ранок 2 травня, о 7:55 на телефон «102» надійшов дзвінок про замінування на Куликовому полі в Одесі. На місце негайно виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативна група Нацполиции. Там знаходиться і начальник ГУНП в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе. Здійснюються всі необхідні заходи для перевірки даної інформації», – написав радник глави МВС Зорян Шкіряк у своєму Facebook.

Нагадаємо, під час травневих свят безпеку в Одесі будуть забезпечувати понад 3 тис. правоохоронців. На посилений режим роботи перейшли рятувальники, медики, СБУ, поліція і прикордонники. 

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де були застрелені кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

ІА "Вголос": НОВИНИ