На сайті «Миротворець» оприлюднили список держслужбовців і чиновників Закарпатської області, які отримали паспорти Угорщини. До переліку увійшло понад 300 прізвищ посадовців.

«Вони присягнули на вірність Угорщині», – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, список склали за два тижні роботи офісу «Миротворця» на Закарпатті. Кожен, хто потрапив до переліку, має окрему сторінку в розділі «Чистилище» бази даних. Із повним переліком прізвищ можна ознайомитися за посиланням.

Зауважимо, що про внесення до бази «Миротворця» прізвищ перших жителів Закарпаття з паспортами Угорщини стало відомо 21 вересня.

Як уже повідомлялося, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що утиски угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент.

У відповідь на це Голова ОУН Богдан Червак заявив, що Угорщина повинна відповісти за катування українців.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українці урочисто отримують угорські паспорти та присягають на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може видворити консула з Берегового, який роздавав угорські паспорти.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд його країни вважатиме вислання угорського консула з Берегового, у зв’язку з відео з видачею паспортів, «ризикованим та недружнім кроком» з боку України, який не залишиться без відповіді.

ІА "Вголос": НОВИНИ