Як зазначила депутат від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська, виголошуючи заяву, депутати вимагають проведення розслідування злочинів режиму Януковича, передусім злочинів проти Майдану, і покарання винних.

«Попри жертовність українців, які жили Майданом, а деякі склали свої голови у зимові дні боротьби 2013-2014 років, наслідків бандитського правління не подолано. Влада не виправдала очікувань українців, бо в країні й далі правлять олігархи - вимогу Майдану про ліквідацію олігархічного режиму не виконано. Але найприкріше, за три роки українці не побачили розслідування злочинів проти Майдану та покарання винних. 

Усі спроби притягти до відповідальності «беркутівців», які розстрілювали Майдан, закінчувалися їхнім звільненням з-під варти у судах і втечею. Більшість працівників силових структур, які керували розгоном Майдану, суддів, які незаконно засуджували учасників протесту, чиновників, які усім цим керували, залишаються на посадах.  

Ми вимагаємо від влади: проведення розслідування злочинів режиму Януковича, передусім злочинів проти Майдану і покарання винних; завершення люстрації чиновників, правоохоронців, суддів; проведення ефективних заходів подолання корупції, притягнення до відповідальності корупціонерів, починаючи із найвищих посадовців; проведення реформ задля гідного життя українців», - зазначила депутат.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ