Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька.

«Ми вирішити розширити музей президента Української Головної Визвольної Ради Кирила Осьмака та у цьому ж приміщенні облаштувати ще й музей УПА. Аби відповідно створити цілісний туристичний маршрут, яким можна об'єднати Самбірський, Старосамбірський і, можливо, Дрогобицький район», – зазначила вона.  

За словами голови райради, на території району є різні локації, які є свідченням того, що УПА воювала за свою землю. У 1943 році у с. Недільна діяла підстаршинська школа УПА. Поблизу села, на горі Діл, відбувся бій УПА з німецькими загарбниками та створили у 1944 році Українську головну визвольну Раду.

«Цьогоріч ми також на горі Діл відкрили і освятили Вежу пам'яті – як символ незламності українського духу і пам'ятник усім борцям за свободу і незалежність України. Важливо всі ці місця слави об'єднати у туристичний маршрут з візитівкою – Вежею пам'яті», – додала Тетяна Терлецька.  

Також вона розповіла, що ідея створення музею, яку розглянули на минулій сесії райради, належить депутату Старосамбірської райради Ігорю Піхоцькому.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ