На фасаді школи села Бережниця Жидачівської громади Стрийського району встановили пам'ятні знаки полеглим захисникам України Богдану Мазуру та Василю Абраміву.

Про це повідомила Львівська обласна державна адміністрація.

Богдан Мазур народився в селі Бережниця. Навчався у місцевій школі та Жидачівському професійному ліцеї. Служив матросом 2-го батальйону морської піхоти військової частини А2802. Воїн загинув 2 грудня 2023 року в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Похоронили захисника 19 грудня 2023 року у селі Бережниця.

 
Василь Абрамів народився в селі Журавків. Навчався у школі села Бережниця, а також у Жидачівському професійному ліцеї. Після завершення навчання проходив військову службу на Харківщині. У квітні 2023 року захисник добровільно долучився до лав ЗСУ. Був гранатометником військової частини А3029 Національна гвардія України. 29 січня 2024 року отримав важкі поранення в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області та був евакуйований до лікарні у м. Дніпро. До останнього лікарі боролися за життя нашого захисника. На жаль 13 лютого 2024 року захисник помер. Захисника похоронили 17 лютого 2024 року в селі Журавків.

ІА "Вголос": НОВИНИ