Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, загальна кількість хворих сягнула 28-ми: 27 дітей і дорослий.

«10 квітня у м. Конотоп до інфекційного відділення центральної районної лікарні з попереднім діагнозом харчове отруєння госпіталізовано ще дев'ять дітей та одного дорослого з дитячих дошкільних закладів «Теремок» (відвідувало 185 дітей) та «Золотий ключик» (відвідувало 182 дитини), з яких 9 квітня було госпіталізовано 18 дітей (3-7 років)», – зазначають в ДСНС. 

Станом на сьому годину ранку 11 квітня госпіталізовано 27 дітей та один дорослий. Перебіг захворювання дітей - середнього та легкого ступенів важкості. Фахівці районної СЕС в осередку захворювання проводять комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів», – уточнюється в повідомленні.

За фактом масового отруєння дітей у міліції відкрили кримінальне провадження за статтею 137 Кримінального кодексу України – «Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей». Винним може загрожувати до трьох років в'язниці.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ