Служба безпеки України затримала у Сумській області групу злочинців, які готували розбійний напад на керівника місцевої ОТГ  і двох підприємців.

Про це інформують на офіційному сайті СБУ.

Правоохоронцям повідомили, що група злочинців планує заволодіти грошима трьох мешканців Конотопського району. Кримінальники планували напасти на очільника однієї з об’єднаних територіальних громад, комерсанта і власника місцевої агрофірми. Працівники СБУ взяли ситуацію під свій контроль і завадили розбійному нападу на комерсанта. За підтримки бійців спецпідрозділу ЦСО «А» було затримано організатора банди відповідно до відповідно до ст. 208 ККУ. Його спіймали за місцем проживання під час розподілу грошей, отриманих незаконним чином. Інших зловмисників також затримали за адресами проживання. Під час обшуків у них виявили вогнепальну зброю, боєприпаси та інші докази потенційного злочину.

Наразі слідчі СБУ перевіряють причетність затриманих до інших злочинів і вирішують питання про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу. Було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 ККУ.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ