Про це в коментарі «Вголосу» повідомила заступник генерального директора галереї Христина Береговська.

«Ми завжди прагнемо нового. Через це вирішили здивувати наших гостей цікавою інформацією про походження снігового персонажа. В пошуках таємниць наші співробітники їздили до колег у Скандинавію. Там вони відкопали низку історичних фактів», – розповіла Христина Береговська.

Зокрема, в музеї Ганса Андерсена, що в Копенгагені, й досі зберігають рукопис найвідомішої казки автора – «Сніговик». А в музеї Осло згадки про сніговика датовано в літописі 1380 роком.

Заступник директора галереї акцентувала увагу на тому, що в пошуках інформації науковці натрапили на факт, що сніговика ліпив навіть Мікеланджело.

«Якщо вірити старовинним переказам, то приблизно 1493 року італійський скульптор Мікеланджело зліпив снігову фігуру. Щоправда, сама скульптура не збереглася до наших часів. Про давнє походження казкового персонажа говорить і той факт, що його малював усесвітньо відомий художник Леонародо да Вінчі», – додала науковець.

У програмі різдвяного проекту гості дізнаються і про найменшого у світі сніговика з атомів, якого «змайстрували» вчені лондонської лабораторії фізики та техніки. Цей сніговик уп'ятеро тонший за волосину людини. Його розмір не перевищує 0,001 мм.

Загалом «Різдвяна година в галереї» передбачає проведення різноманітних майстер-класів, вікторин, переглядів фото- та відеоматеріалів, головним персонажем яких буде сніговик з різних часів та країн світу.

Проект «Різдвяна година в галереї» триватиме місяць  з 19 грудня до 19 січня.

Організатори сподіваються, що протягом цього часу галерею мистецтв відвідають понад 1000 гостей.

Попередній запис за телефонами: 096-410-09-64, 066-359-75-39, 096-114-43-11.

ІА "Вголос": НОВИНИ