Про це кореспонденту «Укрінформу» розповів заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик.

«Реконструкцію покажемо у селі Антонівці Шумського району у рамках відзначення 75-річчя створення Української повстанської армії. Хочемо дати можливість усім, хто прибуде у ті дні до лісового урочища, де колись був штаб УПА, поринути в атмосферу повстанського життя і пройти тими стежками, якими ходили упівці», – розповів посадовець.

За його словами, напередодні, 13 жовтня, на місці штабу УПА відкриють криївку, конюшню та пекарню, де пектимуть хліб, і кожен зможе його скуштувати.

«Для нас важливо, щоб людина, яка потрапляє в штаб УПА, потрапляла в реальні умови, щоб могла пройнятися цією атмосферою, побути в повстанському одязі, потримати в руках зброю, пройтися тими стежками, якими ходили наші упівці. І, власне, саме концепція нашого заходу – це повна реконструкція життя Української повстанської армії. Адже саме там, у селі Антонівці, був створений повноцінний штаб УПА «Волинь-Південь», де, фактично, почала функціонувати Антонівська республіка, яка об'єднала навколо себе села Тернопільщини та Рівненщини», – поінформував Юрик.

Передбачається, що у реконструкції братимуть участь жителі Тернопільської та Рівненської областей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ